Cari Hesap Nedir?

Firmanın beraber çalıştığı, alım-satım yaptığı müşterileri takip etmektir. Cari hesap takibinde karşılıklı alışveriş yapılan alıcılar ve satıcılar takip edilir. Alıcı ve satıcı olan kişi veya şirketlerin borç veya alacak durumları takip edilir. Ön muhasebe uygulaması olan Faturaport ile cariler kısmından yeni cari oluşturabilir ve sonrasında detaylı olarak takibini yapabilirsiniz.Bir ön muhasebe programında olması gereken bir diğer özellik ise gelir-gider ve fatura takibidir. Firmalar için oldukça önemli olan bu süreç Faturaport ile kolay bir şekilde yönetilebilir. Peki Faturaport'ta cari ile ilgili işlemler nelerdir.

Cari hesap ekleme: Faturaport ön muhasebe programında cari hesap ekleyerek carilerinizi ile ilgili işlemleri tek tık ile yapabilirsiniz. Cari hesap eklemek için aşağıdaki adımları inceleyebilirsiniz.

  1. Faturaport hesabına giriş yaptıktan sonra Yeni İşlem içerisinde Cari kısmına tıklayınız.
  2. Açılan pencerede hesap türünü seçiniz. Müşteri veya Tedarikçi olarak.
  3. Hesap türünü seçtikten sonra Vergi Numarası ve TC Numarasını giriniz .Daha sonra Vergi Dairesini giriniz.
  4. Firma Ünvanı' nı da girdikten sonra dilerseniz e-posta, adres ve telefon bilgilerini girebilirsiniz.
  5. Kaydet butonuna tıkladıktan sonra Cari Hesap oluşturulacaktır.

Cari hesap ekstresi alma: Faturaport ön muhasebe programında carileriniz için hesap ekstresi alıp carileriniz ile paylaşabilirsiniz.

  1. Faturaport hesabınıza giriş yaptıktan sonra üst kısımda hızlı erişim menüsünde bulunan  'Cariler' butonuna tıklayınız.
  2. Açılan ekranda sizi daha önce kaydetmiş olduğunuz cariler karşılayacaktır.
  3. Daha sonra ekstresini almak istediğiniz cariye tıklayınız açılan ekranda alt tarafta bulunan ekstre butonuna tıklayınız.
  4. Ekstre butonuna girdikten sonra bir tarih giriniz ve 'raporla' kısmına tıklayınız
  5. Bu işlem birkaç saniye sürebilir. Daha sonra karşınıza ekstre çıkacaktır.Ekstrenizi dilerseniz indirebilir. Yazdırabilir ve e-posta yoluyla gönderebilirsiniz.
Ödeme makbuzu oluşturma: Faturaport ön muhasebe programında carileriniz için ödeme makbuzu oluşturabilir ve isterseniz carilerinize gönderebilirsiniz.

  1. Faturaport hesabınıza giriş yaptıktan "Ana Sayfa"ya giriniz.
  2. Açılan sekmede "Ödeme" butonuna basınız.
  3. Gerekli bilgileri seçtikten sonra "Kaydet" butonuna basarak ödemeyi oluşturabilirsiniz.

Bunlar ve daha fazlası için şimdi Faturaport ön muhasebe programına ücretsiz bir şekilde kaydolun.

Ön Muhasebe