Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından zorunlu hale getirilen e-dönüşüm uygulamaları, işletmelerin yanı sıra mali müşavir ve muhasebecilerin hayatlarını büyük ölçüde etkilemektedir. Bu sebepten firmalar, e-dönüşüm uygulamalarından hizmet alacağı lisanslı entegratörleri ve yazılımları seçerken mali müşavirler ve muhasebeciler büyük bir rol oynamaktadır. Zira yanlış yapılan bir seçim ile e-dönüşüm, mali müşavir ve muhasebecilerin hayatlarını kolaylaştırmaktan ziyade, sorunlarla doldurabilmektedir.

Programlar Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinde E-Fatura Özel Entegratörü olarak yayınlaşmış olmalıdır. Faturaport işte tam bu noktada devreye giriyor. Faturaport Mali Müşavirler için çokça kısayol sunuyor. Bunların arasında mükelleflerinin

  • Gelen GİB e-Arşiv faturalarını,
  • Giden GİB e-Arşiv faturalarını,
  • Giden e-Faturalarını,
  • Gelen e-Faturalarını,
  • Tüm fatura raporlarını,

görme ve bunları başka programlara aktarama yer alıyor.

Faturaport ayrıca SMMM'ler için ücretsiz bir şekilde hesap açma ve sınırsız sayıda mükellefinin gelir ve giderlerini görüntüleyebilme imkanı sunuyor. Eğer mükelleflerinizin GİB e-Arşiv faturalarını görmek ve kendinizin kullanmakta olduğu muhasebe programına aktarmak, aynı zamanda mükelleflerinizin kesmiş olduğu veya mükelleflerinize kesilmiş olan e-Faturaları görüntüleyebilir ve onları muhasebe hesabınıza aktarabilirsiniz. Aynı zamanda Muhasebeci olarak mükelleflerinizin tüm fatura raporlarını görerek herhangi bir hata var ise mükelleflerinizi uyarabilirsiniz.

Faturaport Mali Müşavirler için tamemen ücretsizdir Faturaport'ta Mali Müşavir olmak istiyorsanız Öncelikle ücretiz bir şekilde Faturaport hesabınızı oluşturun. Faturaport hesabı açmak için buraya tıklayınız. Faturaport hesabınızı oluşturduktan sonra sağ taraftaki menüde bulunan Mali Müşavir Başvuru yazan kutucuk içerisindeki Hemen başvur yazısına tıklayınız. Açılan ekrana telefonunuzu, mail adresinizi ve mükellef sayınızı yazınız. Ardından vergi levhanızı veya e-Birlik faaliyet belgenizi ekleyiniz. Kaydet butonuna tıkladıktan sonra başvurunuz bize iletilecektir. Destek ekibimiz 1 iş günü içerisinde sizlere geri dönüş sağlaycaktır.

Ön Muhasebe