e-Defter ya da e-Fatura kullanmak isteyen firmalar öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığına başvuruda bulunmalıdır. Başvurusu olumlu sonuçlanan firmalar TÜBİTAK bünyesinde Kamu Sertifika Merkezine mali mühür için başvurur. Kamu SM’nin internet sitesi üzerinden başvuru formu doldurularak ve mali mühür ücretini TÜBİTAK’a ileterek alabilirsiniz. Ödemeyi banka şubelerinden, internet veya mobil bankacılık üzerinden vergi kimlik numaranızı sorgulayarak yapabilirsiniz. Bununla beraber beş yıl geçerliliği söz konusu olan belgeler bir adet akıllı kart içinde bulunmaktadır. Bu kartlar, USB kart okuyucu ile beraber yetkili kişiye teslim edilir.


Mali mühür almak için KAMU SERTİFİKA MERKEZİ web sitesini ziyaret ediniz. Web sitesi adresi : https://kamusm.bilgem.tubitak.gov.tr/ 




MALİ MÜHÜR KİMLER TARAFINDAN KULLANILABİLİR?


Mali mühür firmanın yetkilendirdiği kişi tarafından kullanılabilir. Bu kişi değiştiği takdirde yeni yetkililerin bildirilmesi gerekir.


MALİ MÜHÜR NASIL YENİLENİR?

 

Mali mühür belirli bir süre kullanıldığından süresi dolduğunda mali mührünüzü yenilemeniz gerekir. Mali mühür yenileme işleminizi sertifika süresinin bitiş tarihinden 3 ay önce başlatabilirsiniz. Kamu Sertifikasyon Merkezi (Kamu SM) yenileme süreciniz ile ilgili sizi mail üzerinden bilgilendirir. Başvuru süreci bitiminde yetkililer başvuru talebi sürecinde gerçekleşen maddeleri tekrarlar.


Daha detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz: 0 850 885 2746


 MALİ MÜHÜR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER


  • e-Fatura kullanıcısı olmak isteyenler mali mühre başvurmak zorundadır

  • Eğer şahıs firmasına sahipseniz e-Faturaya mali mühür yerine e-imza ile de başvurabilirsiniz

  • Mali mührün kullanımı 3 senede bir yenilenmelidir

  • Mali mühür başvurusu için Kamu SM internet sitesi üzerinden başvuru formunu doldurabilirsiniz

  • Başvuru sonrası ücret TÜBİTAK’a iletilmelidir

  • Firmanın unvanı değiştiğinde mali mühür geçerliliğini yitirmektedir. Eğer firmanın unvanı değişirse yeni unvanla birlikte tekrardan mali mühür başvurusu yapılmalıdır

  • Mali mühür, daha sonra e-faturaya başvururken de firmanın sistemde tanımlanması için kullanılır. Bu sayede firmanın bilgileri de doğrulanmış oluyor


2022 YILI MALİ MÜHÜR ÜCRETLERİ


  • Tüzel kişi, 3 yıllık Mali Mühür ve Güvenlik Hizmetleri Sertifikası (MÜS+GÜS) ve akıllı kart okuyucu ücreti 395,30 TL (335 TL + KDV)

  • Gerçek kişi, 3 yıllık Mali Mühür ve Güvenlik Hizmetleri Sertifikası (MÜS+GÜS) ve akıllı kart okuyucu ücreti 251,34 TL (213 TL + KDV)

Ön Muhasebe